Verse gnocchi met pesto, kip en sla

Verse gnocchi maken – aardappelgnocchi bereiden en bakken

Verse gnocchi

Wat is gnocchi?

Het origineel recept voor gnocchi bevat aardappel, eigeel en bloem. Het wordt ook wel aardappelgnocchi of Gnocchi di patate genoemd en is een soort van Italiaanse pasta. Ik maak het graag met overgebleven aardappelen en ik vind het heerlijk om ze ook nog even te bakken. Er bestaat ook een tarwe variant uit Sardinië, maar die heb ik nog nooit gemaakt.

Ik vind overgebleven aardappelen de volgende altijd een stuk minder lekker. Meestal bak ik ze dan even op of ik maak er dus gnocchi van. Zo worden mijn aardappelen de 2de dag benut voor iets lekkers. Ik vind gnocchi namelijk heerlijk. Ik gaf eerder al aan dat ik ze dan nog even bak. Dat heeft als reden dat je nog een mooi krokant laagje hebt. Dat maakt het gewoon extra lekker. Gebruik het liefst kruimige aardappelen voor de gnocchi.

De vorm van gnocchi varieert ook nogal eens. Ik geef de gnocchi geen speciale vorm, omdat het mij extra werk oplevert. Voor de smaak hoef je het niet te doen. Ik ga in dit recept eerst laten zien hoe je dus de basis gnocchi maakt. Daarna serveer ik het met kippendijen, sla aangemaakt met een vinaigrette en heerlijke snoeptomaatjes. Ik geef meteen het recept van de honing mosterd vinaigrette. De gnocchi ga ik net als de kippendijen bakken en deze twee meng ik samen met zelfgemaakte pesto. Klik hier voor het pesto recept.

Ik laat je nu een maaltijd combinatie zien voor de gnocchi. Je kan het natuurlijk ook gewoon heerlijk met tomatensaus of een roomsaus eten. Dat gaat ook heel goed samen. Je kan als groente ook doperwten gebruiken. En vervang de kip dan eens door een mooi stukje zalm. Dat is ook erg lekker. Wat ik hiermee wil aangeven is, probeer zelf ook lekker te combineren met andere ingrediënten.

Ingrediënten gnocchi

 1. gekookte aardappelen (kruimig) 230 gram
 2. Bloem 70 gram
 3. Eigeel 20 gram (1 stuk)

Ingrediënten honing mosterd vinaigrette

 1. Mosterd 20 gram
 2. olijfolie (extra vierge) 20 gram
 3. Honing 10 gram
 4. Limoensap 1/2 stukBereiding Gnocchi

 • Gebruik een stamper of een aardappelpers om de gekookte aardappel stampen / persen.
 • Doe het bloem en eigeel bij de aardappel en kneed hier een grote bal van.
 • Verdeel de bal in vier grote stukken.
 • Rol de bal stuk voor stuk uit tot een lange strook.
 • Verdeel de strook in gelijke kleine kussentjes van gnocchi. (zie video voor een voorbeeld)
 • Breng een pan met water aan de kook.
 • Doe de gnocchi in de pan en kook ze gaar ( ze zijn gaar als ze drijven)
 • Meng de gekookte gnocchi met pesto, een tomatensaus of een andere saus.

Bereiding gebakken gnocchi met kippendijen met sla en tomaat.

 • Snij de kippendijen in blokjes en kruid naar eigen smaak bv met kipkruiden.
 • Bak de kip gaar.
 • Bak de gnocchi aan een kant knapperig.
 • Meng de limoensap, mosterd, honing en olijfolie. (pas de verhouding aan naar eigen smaak)
 • Snij de tomaatjes door de helft.
 • Meng gnocchi, kippendijen met pesto.
 • Doe de sla in een kom en doe de vinaigrette eroverheen.
 • Maak je bordje op met sla, tomaat, gnocchi en kippendijen.
Buon Appetito

1 gedachte over “Verse gnocchi maken – aardappelgnocchi bereiden en bakken”

 1. Pingback: Origineel Pesto recept - pesto alla genovese maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.