Grillig Rotterdam

Enige tijd geleden reed ik over de Nieuwe Binnenweg en kwam twee heren tegen die een zaak aan het verbouwen waren. Ik besloot om ze aan te spreken en te vragen wat ze van plan waren. Toen zeiden ze dat in Rotterdam nergens een goed, lekker en verantwoord broodje te vinden was. Dus gingen ze meestal zelf thuis kokkerellen. Op een dag dachten ze we maken zelf heerlijke broodjes waarom openen wij zelf geen broodjes zaak. Dit was het eerste levenslicht van Grillig

IMAG0774[1]

Uiteraard moest ik na de opening weer even langsgaan. Een van de twee eigenaren stond achter grill. Hij stond me netjes te woord ondanks dat hij het druk had. Dat gaf mij gelegenheid om vragen te stellen over de voortgang. Ondertussen keek ik ook in de zaak rond. Het viel mij op dat er aandacht is besteed aan de inrichting. De grill is speciaal voor hen gemaakt en ze grillen dan ook echt op houtskool.
IMAG0763[1]

Ik ging eindelijk een broodje bestellen. Dus besloot te kiezen voor het onderdeel create it yourself. Ik nam de kalfsbiefstuk die al gemarineerd was dus als je zoutarm wil is dat lastig. Als saus koos ik voor de piri piri. De groentes bestonden uit: ui, olijf, gegrilde courgette en tomaat.

IMAG0771[1]

Het broodje was goed gevuld, de smaak was goed en rooksmaak van de houtskool grill kwam goed door. De piri piri is gemaakt met aardappel en ik leek wat tobassco te proeven. Ik vond de piri piri totaal niet pittig. De bijgevoegde groentes waren vers en ze hebben een goede olijf gekozen. In vergelijking tot een subway – waar je zelf ook een broodje kan samenstellen – krijg je hier meer waar voor je geld. Bij subway kan je alleen uit koud broodbeleg kiezen. En bij Grillig krijg je vleeswaren wat gegaard wordt op een houtskool grill. Dat is in mijn optiek geweldig en geeft toch iets extra’s aan een broodje.

Mocht ik nog een keer trek hebben in een broodje ga ik zeker weer langs bij Grillig aan de Nieuwe Binnenweg. Mocht je een koffieliefhebber zijn dan zou ik ook koffie bestellen. Ik zag een grote machine staan en ze kopen hun koffiebonen in bij de man met de Bril. – Nr. 1 van Nederland volgens de AD koffietest. Zelf kan ik niet over de koffie oordelen, omdat ik het niet drink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.