Recept voor Ginger ale, een verFRISsende aperitief

Mijn favoriete en meest verfrissende frisdrank is toch wel ginger ale/bier. Het begon ooit met ginger beer: gefermenteerde gember drank waar vroeger dus ook een klein beetje alcohol in zat. Ginger ale is meer een limonade met prik. Tegenwoordig bevat  ginger beer geen alcohol maar het is nog steeds wel gefermenteerd.

Bij ginger ale wordt vaak geen echte gember gebruikt. De ginger ale bestemd voor de Nederlandse markt is vaak ook zeer slap van smaak. Het lijkt meer op een zoetig limonade drankje waar een hint van gember in zit. Waarschijnlijk komt dat omdat niet iedereen in Nederland de smaak van gember kan waarderen. In het buitenland heb je meestal wel een goede gember smaak.

In mijn  recept voor ginger ale wordt wel degelijk echte gember gebruikt en is de smaak van gember duidelijk aanwezig. Dit is een heerlijk verfrissend drankje die lekker is om gewoon zo te drinken of bij het eten. In ieder geval verras je elke gast die bij jouw thuis komt met dit drankje.


Ingrediënten

  1. Limoen, 6 stuks. Ginger-ale-ingredients
  2. Water, 2 liter.
  3. Gember: 180 gram voor sterk, 90 gram voor mild en 30 voor zwak.
  4. Suiker, ongeveer 100 gram.
  5. Optioneel voor koolzuur CO2 capsule.

Bereiding

  • Start met het schillen, wassen en snijden (in grove stukken) van de gember. Daarna ga je verder met het wassen en persen van de limoen. Voor meer limoensmaak kan je ook de limoen schil raspen.
  • Zet een pot met het water op en breng dit rustig aan de kook met daarin de gember, de limoensap en -zest. Laat dit zo een 2 uurtjes rustig koken. Voeg na 2 uur zo beetje bij beetje het suiker erbij en proef tussendoor of het drankje de gewenste zoetheid heeft.  Let op: na het afkoelen smaakt het drankje iets minder zoet.
  • Laat het geheel afkoelen en het is klaar voor gebruik.

Opties:

  1. Maak hiervan een siroop door het in te laten koken en extra suikers toe te voegen.
  2. Toevoegen van prik kan door het gebruik maken van een sifon en daar een CO2 ampule (soda charger) op zetten.

Ginger-ale-fill

PROOST

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.