Buurt BBQ Rotterdam Charlois

Buurt BBQ Vve Tuin op het zuiden.

Voorbereiding

 Een collectief van een paar buren uit de vereniging tuin op het zuiden had besloten om een BBQ voor de nieuwbouw wijk te organiseren. Dit had als doel de Sociale Cohesie in de wijk te vergroten. Buren die eindelijk een keer met elkaar kennis kunnen maken op een natuurlijke wijze.

Hiervoor heeft het collectief financiering aangevraagd bij opzoomer mee als bewonersidee. Zij besloten een bedrag toe te kennen op basis van het plan. Daarna heeft woonstad dit budget verdubbeld. Na een aantal keer overleg met de organisatoren waren de taken verdeeld. En iedereen wist wat hij/zij moest doen voor de BBQ.

De dag zelf

Het weer leek in eerste instanties heel erg tegen te zitten. Waarschijnlijk dat de buurtbewoners daarom later arriveerde dan aangegeven in de uitnodigingsbrief. De luchtkussen stond er al eerder en de kinderen van de buurt hadden dit razendsnel door. De popcorn automaat heeft zich ook dubbel en dwars terug betaald. Jong en oud zaten vanaf het begin aan de popcorn.

Het eten werd rond 18 uur in buffet vorm opgediend. Een aantal vrouwelijke vrijwilligers dienden het eten op. Ze begonnen met het vlees en daarna kon iedereen door lopen naar de salades. Van de salades kon je doorlopen naar het verse fruit en sauzen. Tot slot was er brood en drinken.

Als check is gevraagd of de mensen het eten lekker vonden en wat dan het beste smaakte. Iedereen was zeer tevreden en alles smaakte goed.

Bijgevoegd zijn foto’s van de BBQ. De uiteindelijke opkomst is rond 90 personen geweest (inclusief de kinderen) Hiermee was de BBQ zeer geslaagd.

Tot slot nog veel dank aan alle mensen die een steentje hebben bijgedragen. Zonder jullie inzet en hulp was de BBQ niet mogelijk geweest.

http://polldaddy.com/poll/8971780/
http://polldaddy.com/poll/8971786/

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.