Yoghurtijs

Yoghurtijs met Kersen

Kersen yoghurtijs

Yoghurtijs met kersen is een heerlijk alternatief voor kersen roomijs. In mijn recept voeg ik wel wat room toe voor een volle en romige smaak. Uiteindelijk heeft mijn yoghurtijs recept maar 4,2 gram vet per 100 gram. Als je dit afzet tegen roomijs wat variërend van 9 tot en met 15 gram vet per 100 gram bevat scheelt het aanzienlijk.

Voor dit recept gebruik ik kersen uit mijn eigen tuin. Deze waren dit jaar al vroeg rijp, namelijk begin juni. Mijn boom was enorm groot geworden dus ik had een overvloed aan kersen. Daarom heb ik ook nog een kersensorbet ijs gemaakt het recept hiervoor komt later op mijn blog.

Dit is een recept voor 500 ml yoghurtijs3 en ik gebruik hiervoor een ijsmachine. Bekijk hier ook mijn YouTube filmpje. Ik heb het recept wel iets aangepast sinds ik de video heb opgenomen. De meest recente verhoudingen zie je dus hier.

Ingrediënten

 1. Yoghurt 200 ml
 2. Kersen 300 gram ontpit
 3. Suiker 100 gram
 4. Slagroom 30% vet 50 mlBereiding

 • Begin met het wassen en ontpitten van de kersen. De snelste methode voor het ontpitten is met je duim de pit uitdrukken die je tussen vier vingers legt, zie ook mijn YouTube filmpje.
 • Doe de ontpitten kersen in een pan en gebruik een staafmixer om alles glad te maken. Mocht je geen velletjes willen zeef dan het kersensap.
 • Verhit de kersensap een beetje en voeg de suiker toe. Roer totdat deze is opgelost.
 • Laat de kersensap afkoelen.
 • Klop de slagroom op.
 • Voeg de yoghurt toe bij het afgekoelde kersensap.
 • Doe de kersensap met yoghurt geleidelijk in de ijsmachine.
 • Voeg daarna het opgeklopte slagroom toe.
 • Laat de ijsmachine draaien totdat het yoghurtijs4 klaar is.

5 gedachten over “Yoghurtijs met Kersen”

 1. Helaas zitten er verschillen tussen het filmpje en het recept. In het recept ontbreekt de limoensap en is er een verschil in de hoeveelheid suiker. 50 of 100 gram?

  1. Hoi Jeroen, Sorry voor mijn late reactie. Ik heb obv jouw reactie ook meteen even een regel toegevoegd aan mijn tekst. In principe is mijn uitgeschreven recept up to date. Ik kan mijn video namelijk niet meer aanpassen, maar mijn tekst wel. Dus zonder citroensap en 100 gram suiker. Groet, Taurai

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.