The harbour club Rotterdam

Een vriend van mij weet dat ik dol ben op uiteten gaan. Hij nodigde me uit om vrijdag 3 oktober 2014 bij the Harbour Club Rotterdam te eten.

De locatie is super mooi in het park naast de Euromast. Het pand ziet er geweldig uit. Alleen van binnen doet het toch wat kitscherig aan. Bij binnenkomst was er een ware huis dj plaatjes aan het draaien en het plafond bij de bar was beschilderd met een graffiti een stukje verderop zag het er iets strakker uit. Het geheel leek niet helemaal te kloppen. Ze hadden een mooie vitrine met verschillende vissen op ijs liggen. Dit leek dus een veelbelovende avond te worden na het zien van de vis.

We kregen wat brood op tafel met wat boter, olijfolie en een makreel smeersel. Het brood was lekker vers. Als voorgerecht kregen we dorade. Dit werd op smaak gebracht met een yuzu saus. Dit was op zich een redelijk gerecht, maar blonk niet uit van de creativiteit.We wilden beide een tussengerecht maar dit bleek niet zonder zout bereid te kunnen worden en ze hadden ook geen alternatief voor handen. Die vriend van mij had deze wel genomen, maar was ontevreden. Het was bedropen onder het vet en de ham overheerste enorm. De smaak van de heerlijke coquille was nergens te bekennen.

Na 2 uur wachten kregen we uiteindelijk het hoofdgerecht. We hadden twee maanden geleden geboekt en aangeven dat een zonder zout z’n bereid wilde hebben. Dit hadden we nogmaals bij binnenkomst doorgegeven. Alleen tot mijn grote verbazing bleek ze toch gewoon zout op de vis gestrooid te hebben. Dit heb ik aangegeven en de bediende had het bord mee terug genomen. Vijf minuten later kwam ze aan met een nieuw bord alleen er was niks meer over gebleven van de opmaak van voorheen. Alle garnering was weggelaten en er lag een hoop spinazie en wat grove gesneden rode bieten op het bord. En de vis was weliswaar niet gezout, maar wel verbrand. Ik had twee happen genomen het velletje eraf gehaald alleen de smaak van verbrandde vis bleef. Dit heb ik weer aangegeven. Ze hadden helaas geen alternatief.

Dus op naar het nagerecht dit was ingelegde peer met yoghurt en karamel geserveerd in een glas. Dit was duidelijk vooraf bereid want bij elke hap kwam er een druppel water naar beneden. Daarbij hadden ze het toetje wel heel snel uitgeserveerd. Wij kregen het gevoel dat ze van ons af wilde. Uiteindelijk hebben ze schuld erkend en het boetekleed aangetrokken voor alle foutjes die waren gemaakt. We hoefde alleen voor de drankjes te betalen. Ik had liever lekker gegeten, maar goed dat was die avond te veel gevraagd.

Conclusie als je bereid bent iets meer uit te geven voor je eten weet ik niet of je er goed aan doet om naar de Harbour club te gaan. De opmaak van de borden is niet bijzonder, de smaken zijn niet verrassend, vernieuwend en eigenlijk niet zo lekker. En zodra je dieetwensen hebt wordt het heel lastig voor hun om met alternatieven te komen. Ook al heb je ruim van te voren gereserveerd. En een dj tijdens het eten is ook niet helemaal mijn idee van lekker rustig eten…..

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »