SO13 Thai Soup & Noodle bar

Na de film had ik nog trek, dus besloten we naar de west kruiskade in Rotterdam te rijden. Daar zit een thaise noodlebar SO13 die al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Vanaf de buitenkant valt SO13 niet heel erg op en het zit op de hoek van een blok. De inrichting is basic met voornamelijk houten tafels en stoelen. Door het gebruik van de kleuren en de verlichting krijg je toch wel een beetje relaxt warm sfeertje.


Salade Noodles

De gastheer vroeg ons of wij wat wilden drinken. En al gauw viel het bijzondere assortiment aan vreemde bieren en Duitse Frisdranken op. We bestelden een normale cola en een Duitse Kola.

Aangezien we al eerder wat gegeten hadden besloten we een hoofdgerecht plus een salade te bestellen en te delen. Het hoofdgerecht was Phad Thai met kip. Dit zijn gebakken noodles met stukken kip aangevuld met rauwe taugé, gebakken nootjes, Kouseband en (knapperig) brood. Dit was naar mijn idee op smaak gebracht met soyasaus en waarschijnlijk wat gember en knoflook.

Salade Noodles


Daarnaast hadden we de Som Tam Thai een jonge papayasalade. Dit bestond uit slierten van jonge papaya, kouseband, nootjes, (mini) gedroogde garnaaltjes en nog twee ingrediënten die ik niet meer kan plaatsen. Als garnering lagen er nog tweee stukken slabladen bij. Het geheel was op smaak gebracht met – ik denk – vissaus en iets zuurs. Dit gaf wel een verfrissend gevoel. En we hadden gevraagd of de salade iets minder pittig mocht.

Salade Noodles

Krijg je een keer trek in Thais eten dan is SO13 zeker een plek waar je goed terecht kan. Niet te veel poespas en de gerechten zijn gewoon goed. De sfeer is relaxt en de mensen komen zeer behulpzaam en vriendelijk over. Een puntje van aandacht is dat de prijzen nu wel in de bovenrange zitten voor hun gerechten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »