Puur Hellevoetsluis

Zondag 28 september had ik gereserveerd bij Puur in Hellevoetsluis. Ze hadden hoog gescoord tijdens de restaurantweek in Zuid Holland. Dat was voor mij voldoende aanleiding om de culinaire creaties te proeven…

De locatie van Puur Hellevoetsluis is bij de haven. Alhoewel ik nooit op Curaçao ben geweest moest ik wel gelijk aan Willemstad denken. Ze hebben daar ook van die panden in allerlei kleuren langs het water. We hadden geluk dat we in het begin nog even buiten konden zitten, omdat de zon verassend begon te schijnen.

Binnen was het een beetje kitscherig aangekleed, maar niet hinderlijk. De eigenares die ook de bediening deed was zeer attent.
Het menu zat goed in elkaar. We begonnen met wat wortel, olijven en selderij met een kerrie dipsaus als aperitief. Het voorgerecht was carpaccio van rund die zoutarm bereid kon worden. Hier zat als garnering wat sla, appel en pijnboompitten bij. En het andere voorgerecht was een paté van eend.

Als hoofdgerecht kregen we een sliptong in boter gebakken die had de juiste bereiding en een mooie gouden bakkleur. Het vis was goed op smaak en werd geserveerd met grote gamba´s, rijstmie met een saus van garnalen in room en wortel. Het oorspronkelijke recept werd geserveerd met een quiche van aardappel en brie. Het nagerecht bestond uit een terrine van citrusvruchten een bolletje citroenijs en wat roodfruit. De smaken paste gied bijelkaar.

Alles bezien was het eten goed bereid, waren de smaken goed en de porties ruim voldoende. Het is niet een restaurant die verassende gerechten heeft en de opmaak is redelijk basis. Gezien de locatie en de kwaliteit van het eten inclusief de bediening is het zeker wel een fijne locatie om te eten en helemaal als het zomer is…

Vis Prettige Service Leuke locatie Goede Prijs Kwaliteit Diner

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »