Patat in Rotterdam

Ik woon nu al wat jaren in Rotterdam.  De huidige verandering heeft voor vele nieuwe Rotterdamse hipsters – voor mij een kopie van de Amsterdamse hipster – doen opstaan. Een leuk voordeel is dat de streeetfood zoals dat in Amerika veel voorkomt -zie ook daarvoor de film Chef Amerikaaanse funny roadmovie over streetfoad  “nice to watch”. Het gevolg is dat steeds meer kleine goede leuke ondernemers in Rotterdam zich gaan vestigen.  Geeft de stad vind ik extra allure. En geeft toch wel een warm gevoel aan Rotterdam.

Nu wilde ik dus met een vriend een patatje eten. En ik had al op de buik van Rotterdam gelezen over Fritez. Dus ik denk laten we die proberen. Zo gezegd ze gedaan. Let op ik ben dus gekleurd in mijn patat beeldvorming. Mijn huidige nummer 1 patat  in Rotterdam is gewoon bram ladage. Dit was een korte periode Pomms. Dus  met dat niveau van patat zat ik in me achterhoofd en bestelde bij Fritez mn patat. Viel me dus vies tegen saus te vettig friet was wat te doorbakken en het is echt zo ingericht voor de nieuwe hipsters. Niet bepaald mijn ding wel een leuk affiche voor de stad maar als je echt goed patat wilt eten blijft dit voorlopig mijn lijstje.

  1. Bram ladage (meerdere locaties)
  2. Pomms
  3. Bagel bakery.

En waar ik nooit me friet zal kopen, omdat ze me weg stuurde vanwege een frietje zonder zout. Is die van de markt op zaterdag schuin tegenover de ingang van de bieb.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »