Mevrouw Meijer

Na lang wachten was het zover. Ik ging eindelijk eten bij restaurant Mevrouw Meijer. Door verscheidene mensen, die ik sprak over eten, kreeg ik dit restaurant aanbevolen.

Het eerste wat opviel als je binnenkomt is de inrichting. Houten stoelen en tafels gedekt met rood/wit geruit tafelkleed en bijna elke oppervlakte van de grond was benut. Dit gaf een huiselijk en warm gevoel alsof ik in een Franse bistro ging eten. Van de bediening had ik begrepen dat de inrichting altijd zo was geweest. De huidige eigenaar wil Mevrouw Meijer graag kleinschalig houden en het huiselijk gevoel behouden. Naar mijn idee is dat dus aardig gelukt.

Warm Klein Italiaanse Invloeden Gezellig Franse Bistro

We kregen vooraf wat olijven en afgebakken stokbrood met boter. Mevrouw Meijer heeft een vaste menuprijs. Daarvoor krijg je drie gangen en binnen elke gang een keuze van verschillende gerechten. Het menu van de kaart wordt om de twee weken ongeveer vernieuwd en daarnaast hebben ze op schoolbord een aantal gerechten staan die om de paar dagen veranderen. Hierdoor hebben mensen die regelmatig langskomen altijd nieuwe gerechten om te proberen.
Als voorgerecht hadden we gekozen voor gebakken sukadelap inclusief kokkels en de burrata met ham (mozarella waarvan de binnenkant deels uit room bestaat). De smaken waren goed en de kokkels met vlees een verrassende combinatie die werkte. De bereiding van de sukadelap was niet overal gelijk. Mogelijk omdat ze niet bij elk bord hetzelfde stuk vlees gebruikte. Het vlees van mijn tafelgenoot had niet het kenmerkend vetstreepje in het midden van de sukade. Dit beetje vet zorgt ervoor dat de vlees niet uitdroogt tijdens de bereiding en dat was bij haar wel het geval.

Warm Klein Italiaanse Invloeden Gezellig Franse Bistro

Warm Klein Italiaanse Invloeden Gezellig Franse Bistro

Als hoofdgerecht kozen we voor wilde eend en schelvisfilet. De wilde eendenborst was in de pan gebakken en smaakte heerlijk. Je merkte duidelijk dat deze de juiste bereidingstijd had gehad. De borst werd gecomplimenteerd door een langzaam gegaarde wilde eendenbout. Dit was wel veel smaak, maar de smaak vormde niet een goed geheel met de rest en de structuur was wat vreemd. De garnering bestond uit wat ingelegde uien en bloemkool plus een puree van pompoen. Daarnaast serveerde ze ook aardappel in de schil uit de oven en een partje van Romana sla. Het andere hoofdgerecht was Schelvisfilet op de huid gebakken met daarboven op een Granité van nootjes. Als garnering zat daar bonen, twee artisjokharten in een romig sausje. De schelvisfilet had een fijne smaak. Alleen was de garing net iets te ver en niet overal gelijk. Waarschijnlijk was daarvan het gevolg dat de verschillende vispartjes los waren gekomen voor het uitserveren.

Warm Klein Italiaanse Invloeden Gezellig Franse Bistro

Warm Klein Italiaanse Invloeden Gezellig Franse Bistro

Tot slot bestelde we chocoladetaartjes met ijs en een pudding van walnoten en ijs. Hier was eigenlijk niks op aan te merken. De chocoladevulling liep er mooi uit bij het openen van de taartjes. En de pudding was goed op smaak.

Warm Klein Italiaanse Invloeden Gezellig Franse Bistro

Het was een prima eetervaring bij Mevrouw Meijer. Zeker voor het bedrag wat wij betaalde. De eigenaar heeft een bepaald doel voor ogen en slaagt daar heel goed in. Het is echt alsof je in een Franse bistro aan het eten bent. En dit gewoon in Rotterdam noord. Het eten is niet altijd even goed opgemaakt en verwacht ook geen eten van sterrenniveau. Het is wel meer dan de moeite waard om daar te gaan eten. Let wel op je kan beter altijd reserveren en ze hebben geen website. Zaterdag en zondag gaan ze nooit open.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »