Kyoto Scheveningen

Het was gister een luie woensdag. Ik had zelf geen zin om te koken dus vroeg ik mijn partner wat ze graag wilde eten buiten de deur. Ik had het kunnen weten Sushi. In eerste instantie hadden we het idee om naar sumo te gaan. Dat is normaal gesproken redelijk geprijsd en prima eten. Alhoewel ik er niet kapot van ben.

Eerder op de dag was ik gaan buurten bij een vriendin en die wees me nu al een paar maanden op haar favoriete sushi all you can eat restaurant. Dus gister besloten m’n partner en ik dan ook uiteindelijk haar advies op te volgen. En ik moet zeggen een gouden tip.

Het eerste voordeel diende zich meteen aan. Door de weeks waar een sumo, shabu shabu al redelijk vol zijn en reserveren al tijdig dient te gebeuren is bij kyoto gewoon plek. Let op dit geldt niet voor in de weekenden. Je zat er dus ook in alle rust….
De locatie is natuurlijk wel super. Het is vlak bij de boulevard van Scheveningen. Dus voor mensen die zich niet te vol hebben gepropt kunnen een mooie strandwandeling maken na het eten. Uiteraard zou dit ook vooraf kunnen. De casino en de pathe zijn ook in de buurt kortom veel gelegenheden om het bezoek uit te breiden met meer plezierige zaken.

Vanaf de buitenkant ziet het er niet super modern uit en binnen ziet het er basic en verzorgd uit. Je hebt niet het idee dat je in een super de luxe restaurant zit. Het is ook weer niet aftands. De bedienende was super aardig alleen had het prettig geweest als ze zelf meer van het eten afwist. Dit werd door haar collega netjes opgevangen door het aanbieden van een aanvullende kaart waar elk gerecht is uitgeschreven.

We konden uit drie opties kiezen als eerst de basic menu € 22,50 als tweede de luxe menu € 28,50 en tot slot a la carte. Wij kozen uiteraard voor de luxe menu. Daarbij zat namelijk o.a. sashimi waarvoor je in een vreetschuur als sumo of shabu shabu al gauw ongeveer 3 euro per portie extra betaald. Bij de luxe menu betaal je alleen extra voor de oesters.

Als eerste bestelde ik verschillende soorten nigiri en temaki. Bij het aankomen van het vis viel meteen op dat de hoeveelheid vis op een stukje nigiri goed was en dat ik in de temaki aanzienlijk meer vis kreeg dan bij andere etablissementen waar ik ben geweest. Daarna heb ik de vis nog geroken en bekeken. Ik was verbaasd om te zien dat dit zulke mooie stukken waren. De inkoper van die zaak moet wel een goed adresje hebben want, zoals het hoort zag je geen vliezen vis, het rook niet en het leek enorm vers. De smaken waren ook subliem.

Dit was meteen aanleiding om in de tweede ronde vooral verschillende sashimi’s te bestellen. En ik had een extra scallop nigiri besteld, omdat die zo heerlijk mals was. Deze smolt echt als boter op m’n tong. De sashimi’s zagen er voortreffelijk uit. Goed stuk vis was daarvoor gebruik en nogmaals het leek ook weer super vers.

En tot mijn verbazing begon ik al voordat ronde drie zich aandiende vol te raken. Ik heb me voorgenomen om me niet meer vol te proppen dus ronde drie was ook de laatste ronde en heb wat vlees besteld. Hierin, moet ik zeggen, blinken ze niet uit. Dat kon voor mij achterwege blijven, maar ik moest het toch even proberen.

Mijn conclusie is dat als je sushi gaat eten in een all you can eat concept en je komt echt voor de vis gerechten ga dan naar Kyoto. De echte sushi liefhebbers zullen niet teleurgesteld worden. Als je van frituur en bak gerechtjes houdt ga dan niet hierheen, maar naar een goede Chinese dim sum restaurant. Zoals de Oriental express, de lange muur en/of Tai wu in Rotterdam. En in Den haag zit in de wagenstraat Kee lun palace.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »