Burger Club in Rotterdam

Vandaag had ik trek en wou even wat eten in de stad. Een vriend van mij wees op een artikel in het AD over een nieuwe hamburger joint. Ik was wel benieuwd naar de burger en aangezien ik toch nog wat moest eten besloot ik langs te gaan bij de burger club.

Ik liep naar binnen en werd netjes begroet. Al gauw kwam de eigenares naar me toe om m’n bestelling te vragen. Ik kon verschillende burgers kiezen. Ik koos voor veilig en nam de classic met rundvlees van Hollandse bodem… Overigens doen ze zelf kruiden en zout op de burger dus ik vroeg om een burger zonder zout. Dit kon en was zeer prettig.
Toen ik de burger kreeg was het geserveerd op een houten snijplankje. Het broodje was zeer goed (waarschijnlijk een fabrieksbroodje), lekker luchtig/zacht en heel goed in te drukken. Het broodje past dan ook zeer goed in je mond. Bij de eerste hap viel er ook niks van de burger af. De constructie zat dus goed in elkaar. De saus was weinig verrassend en ik heb graag m’n burger iets minder rood. Dit had ze me niet gevraagd bij het opnemen van de bestelling. En zelf was ik het ook vergeten door te geven. Het vlees leek me vers en smaakte goed met de juiste hoeveelheid vlees brood verhouding.

De side dishes waren salade en friet. De friet was zeer vettig en dun. Eigenlijk niet zo lekker. Ze hadden nog wel wat rozemarijn voor wat extra smaak toegevoegd. Dit schoot voor mij z’n doel voorbij. De salade was een mini sla met een mini tomaatje en een mosterd honing dressing die in overvloed aanwezig was en heel erg sterk op smaak.

Mijn conclusie is dat het vlees van goede kwaliteit is en het broodje is ideaal voor een burger. Afhankelijk van de garnering die je kiest kan het een interessante burger zijn, maar het onderscheid zich niet van andere burgerjoints in Rotterdam. En ik vond het vervelend dat de eigenares me na het eten niet rustig de gelegenheid gaf om te blijven zitten. Daarop besloot ik maar af te rekenen en te vertrekken…….

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »