Brazzo

Brazzo is gevestigd in een historisch tevens losstaand pand in Crooswijk Rotterdam. Alhoewel ik er vaak langs reed wist ik niet dat je daar kon eten. Met twee vrienden hebben we daar op een donderdagavond gegeten. Het was een iens dinerdeal.

Het pand ziet er best groot uit aan de buitenkant. Eenmaal binnen is het heel erg krap op de benedenverdieping. En tot mijn verbazing was op de eerste verdieping een veel grotere zitruimte. Al met al kunnen hier redelijk wat mensen terecht.

Onze avond begon met een glas prosecco en ieder een amusehapje van parmaham (ik gok 6 maanden gerijpt) met daarop wat pijnboompitten. Daarbij werd ook brood op tafel geplaatst met boter.

We kregen drie voorgerechten de eerste bestond uit een rosbief van hertenvlees met wat garnering. De smaak was goed. Alleen het onderscheid tussen rosbief en rosbief van een hert kon ik zelf niet maken. De garing was niet helemaal zoals je dat verwacht bij een rosbief.
Het tweede voorgerecht was een bouillon van saffraan en daarin zaten wat rivierkreeftjes. Dit werd geserveerd in een glas waarbij een rietje zat om de bouillon mee te drinken.

Het derde gerecht bestond uit een worstje van gamba’s waarin de smaak van de gamba’s duidelijk terug kwam. Helaas was dit wel een beetje een droog worstje. Hier zat wat risotto bij en zeekraal. Voor de het maken van de risotto is waarschijnlijk bouillon, getrokken van de schelpdieren, gebruikt. De smaak herkende ikngelukkig duidelijk terug in het gerecht. Dit zorgde ervoor dat het gerecht in balans was.

Uitgebreid Sfeervol

Daarna kwam het hoofdgerecht. Ik had voor de tonijn gekozen. Deze was nog rosé aan de binnenkant. De garnering bestond uit aardappelpuree, worteltjes, peultjes, bloemkool en wat saus. Het gerecht was redelijk simpel en er zaten geen fratsen bij. Gezien het segment waar het restaurant zich op focust is dat vaak ook het beste voor de producten.
Uitgebreid Sfeervol

Als dessert kregen we een mooi gepresenteerd bord met daarop een pannacotta en roodfruitgelei, een bolletje chocolademousse en een bonbon gevuld met ijs. De smaken van elk onderdeel waren prima.

Uitgebreid Sfeervol

Brazzo heeft me positief verrast. De smaken waren goed. De presentatie en de garing kon in sommige gevallen beter. Aan het einde van de avond gingen wij met een voldaan gevoel naar huis. Daarom is het zeker wel een bezoek waard. Alleen als je 70 euro zou moeten betalen voor het menu wat wij kregen dan zou ik toch een alternatief overwegen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »