Zoete paprika poeder

Als Groenteheld krijg ik regelmatig groente opgestuurd. Zo kreeg ik laatst super heerlijke puntpaprika’s. Persoonlijk vind ik een knapperige sappige paprika het lekkerst. Helaas door omstandigheden kon ik deze niet direct nuttigen en de paprika’s waren zacht en rimpelig geworden. Het weggooien van groentes is zonde en onnodig.  Zo kwam ik op het idee om er paprika poeder van te maken.

Zelf heb ik geen voedseldroger en het weer in Nederland is onvoorspelbaar.  Wel heb ik een oven en daarmee heb ik de geurige paprika poeder gemaakt. Hieronder is een foto met mijn mobiel gemaakt van de verlepte paprika’s.

oude-paprika's

Bereiding

  • Was de paprika en droog deze af.
  • Snij de paprika in 2 of 4 grote stukken.
  • Leg de paprika stukken met een stuk bakpapier in de oven.
  • Stel de oven in op 65 graden Celsius en laat deze 10 – 12 uur staan.
  • De paprika is goed wanneer deze volledig droog zijn zoals op de foto hieronder.

Let op de tijdsduur van het drogen van de paprika’s kan sterk variëren.  In dit recept heb ik paprika’s gebruikt  die al verlept zijn. Hierdoor zijn ze al redelijk wat vocht kwijt geraakt. Daarnaast heb ik de convectie stand van mijn oven gebruikt.  Het drogen van de paprika’s is van veel factoren afhankelijk. Het kan zijn dat de droogtijd dus aanzienlijk langer kan uitvallen.

gedroogde-paprika

  • Haal de zaadje en de stengel van de paprika af.
  • Gebruik de koffiemolen om de stukken paprika te zeer fijn te malen.

Mocht de paprika poeder nog vochtig aanvoelen, doe ze dan bij 70 graden Celsius nog 3o minuten in de oven op een stukje bakpapier. Het is belangrijk voor de houdbaarheid dat er geen vocht meer in de paprika poeder zit.

  • De paprikapoeder is klaar voor gebruik.

Paprika-poeder

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
%d bloggers liken dit: